Vrouwen veel meer bewust van flirten, jongens zien tekens op een andere manier

Het bekende verhaal dat mannen bijna geen tekens snappen, kennen we nou wel. Maar hoe zit werkt dan concreet? Uit onderzoek* van datingsite PARSHIP  bleek dat jongens met name heel subtiele aanrakingen als flirten opvatten, terwijl meiden meer zoeken achter veel oogcontact. Een mismatch in flirten dus?

 

 Dat lichaamstaal een belangrijk aspect van communicatie is, is iets wat iedereen weet. Weleens gaat dat wel bewust, soms niet bewust. Hoe staan vrijgezellen mannen en vrouwen hierin? Een aanzienlijke meerderheid v/d heren (76,7%) als de meiden (85,5%) is zich wel bewust van de tekens die zijn of haar lichaamstaal bij een afspraakje afgeeft. Mannen missen aanzienlijk meer tekens.

 

 Pikt de Nederlandse single de subtiele signalen wel op?
Meiden zijn best standvast: ongeveer 90% van hen is overtuigd dat zij kan waarnemen dat haar date met haar aan het flirten is. Dat minder jongens daar op deze manier over denken (73%) sluit wel aan bij het verhaaltje dat mannen sjanssignalen slechter oppikken. Hoewel 40% van de meiden herhaaldelijk oogcontact als flirten zien, is het aantal mannen dat een lange innige blik ziet als toenadering een veel minder met 30%.

 

 48% van de kerels en 42% v/d meiden weten wat er aan de hand is als zijn/haar eerste afspraakje voorzichtig en onopvallend even de ander aanraakt. Complimenten geven staat voor beide geslachten op een positieve derde plaats: 12% van de heren en 18% van de dames trekt hier conclusies uit.

 

 Kerel betaalt bon, vrouw verdeelt liever

 

Terwijl er in zekere zin een klein onderscheid zit in sjansgedrag laten zien en dat goed oppikken, denkt de kerel nog indruk te maken met zijn beurs. Niets oogcontact of lieve dingen zeggen: 45% v/d jongens vindt dat hij de rekening moet betalen. De dames zijn aanzienlijk minder klassiek ingesteld; nog geen vierde die de rekening aan haar eerste ontmoeting overlaat. Zij verdelen hem liever (30%). Bijzonder: exact 0% van de vrouwen stelt dat zij de bon op moet betalen. Kerels vinden dat ook onzin: een schamele 0,5% laat zich met alle plezier trakteren.
*n=1584

 

To leave a comment, please sign in with
or or

Comments (0)