Van softrock tot en met heavy metal: welke muziek helpt bij echte liefdesverdriet

Een onderzoek onder PARSHIP-leden* laat zien dat softrock ballads het meest favoriet zijn bij figuren met verdriet vd liefde. Deze individuen luisteren echt niet naar klassiek of smartlappen.

 

Hoewel er best vaak wordt verkondigd dat de tijdsduur bijna alle wonden verhelpt, is voor behoorlijk wat mensen met een gebroken hart passende muziek een cruciale troost. De meningen verschillen echter wel als er wordt gevraagd welke liedjes de meeste troost bieden bij liefdesverdriet.

 

 

Van zwoele muziek tot ongeveer harde rock-muziek

Terwijl meiden bestaande uit liefdesverdriet met name luisteren naar bekende nummers zoals Whitney Houston’s “I will always love you”, Adele’s “Someone like you” of Onze Gordon met “Kon ik maar even bij je zijn”, hebben kerels overduidelijke voorkeur voor het wat heftigere dingen. Naast Metallica’s “Nothing else matters” is alsook “Ohne Dich” van Rammstein favoriet bij liefdesverdriet.

Lekkere knuffelrock als oppepper?

 

Van alle types muziek is rock de onoverwinnelijke nummer 1. Zo’n 28 % van de deelnemers raakt minder verdrietig door rockklassiekers gedurende hartzeer. Vrouwen horen liever soul-en bluesnummers in zo’n periodes. Nagenoeg een kwart van de feminiene respondenten luistert naar deze nummers en niet meer dan 15% van de gozers geeft de keuze aan R. Kelly en Aretha Franklin. 19% v/d meiden selecteert voor klassieke liedjes, tegen 13% van de gozers.

 Lastige gitaarsolo's ter vervanging van top 40 muziek

 

Iets in mindere mate dan een op de tien kerels(9 procent) uit zijn liefdesfrustaties door zijn air guitar te bespelen met heavy metal op de achtergrond. Voor beide groepen geldt dat hiphop of techno niet favoriet zijn als troostmiddel.  Hetzelfde is waar voor Nederlandstalig: enkel een op de honderd leden voelt zich getroost middels Andre Hazes of Frans Bauer. 

To leave a comment, please sign in with
or or

Comments (0)